Friidrett: Flest på BDO-Mila!

"Dagens største lag" på et av Midt-Norges største mosjonsløp, det er INNAFOR!

Dette er vel vår 7. deltakelse på dette flotte terrengløpet som går oppe ved Festningen i Trondheim. Kjempefin ramme for løpet med topp organisering, perfekt vær og MYE folk!

Når BDO lokalt inviterer oss med på buss, løp og pizza, så takker vi ja til det. Enorm oppslutning, med ca 70 deltakere fra Kyrksæterøra. Så mange at arrangøren opprettet egen premie til oss; "dagens største lag", som vi høytidelig fikk tildelt under premieutdelinga. Hun vi hentet startnr til spurte "er hele Kyrksæterøra med hit??". Det er selvfølgelig kjempestas med oppmerksomhet! Men det aller viktigste er egentlig vår egen opplevelse av løpet. Med våre grønne klubbklær så ser vi hemnværinger OVERALT. Hvor er det aller artigst å treffe hemnværinger? Jo, på løp i Trondheim. Vi føler oss som et lag på tur. Vi heier på hverandre, og er glade på vegne av hverandre. Ekstern oppmerksomhet er kult, men oppmerksomhet av våre egne er dritkult. Vi stiller som både deltakere og supportere. Litt sånn St.Olavslopp-følelse.

BDO-Mila er først og fremst et mosjonsarrangement. De har virkelig klart å nå ut til den store massen! Her finner man alle nivå fra gåere til topp eliteløpere, og det er helt klart den store sjarmen med dette arrangementet. Og det er hovedgrunnen til at vi klarer å mønstre så mange deltakere. Den store bredden ufarliggjør deltakelse, og konkurransen trigger oss konkurranseglade. Vi stilte i alle sjangere og alle aldre, fra 7 år til over 70.

De aller fleste brukte turen som en sosial løpetur. Noen løp ei mil for første gang. Noen sto på startstrek for første gang. Her snakker vi gjennomføringsglede :) Og det er viktig!

Sportslig sett oppnådde Brynjar Kvernstad målet om "raskeste hemnværing" på  37.54. Den utmerkelsen henger seff høyt. Og så er det lett å la seg imponere over at han fikk "pæs" av 13åringen Håkon Moe Berg, som kom som ei kule på slutten. Den avslutninga gikk det gjetord om! Det hører til historien at den suverene vinneren av dameklassen, Anne Nevin (som vi Hemnværinger kjenner for spinnville tider på Ruten opp) ble parkert av Håkon på slutten, og oppsøkte oss etter løpet og spurte "hvor er han der lille fyren..." :)

Forøvrig flere gode klasseplasseringer;
- Håkon vant såklart G12-13
- Geir vant M45-49
- flere 2.plasser
Og Ingrid løp inn til sterk 8.plass blant alle damer.

Vanligvis har konkurranseklassen vært dominert av skiløpere, men i år var det samlet meget høyt nivå også av løpere. Det sier sitt at Brynjars gode tid havnet "bare" på 29.plass. Sjelden at løp i Midt-Norge samler så god bredde i toppen. Selv Didrik Tønset (som vant NM terrengløp i høst) ble henvist til 2.plass av Strindheimsløperen Trond Einar Moen Pedersli (som vi kjenner fra et par heftige Ørasprinten-deltakelser).

Kan også nevne at vi har også gjort oss bemerket tidligere i vår. 1.mai tok vi med oss 50 løpere og stilte med 9 lag under Olavstafetten. Seier i både herre og dame veteran, og solid løping også i øvrige klasser. Artig!

Da er det St.Olavsloppet som blir neste store massemønstring.